
کرونا در کره جنوبی | کرونا آرامش ‘سرزمین آرامش صبحگاهی’ را برهم زد
کرونا در کره جنوبی | کرونا آرامش ‘سرزمین آرامش صبحگاهی’ را برهم زد :
کره جنوبی پس از چین بیشترین آمار مبتلایان به ویروس کرونا را دارد. تا ساعت ۸ شب روز سوم مارچ، ۵۱۸۶ نفر. روند رو به رشد تعداد مبتلایان در کره جنوبی در روزهای اخیر بسیار نگران کننده بوده تا جایی که فقط در روز گذشته بیش از ۵۰۰ نفر به این تعداد افزوده شده است. اما کرونا چه زمانی و چطور وارد کره جنوبی شد؟
امسال ۲۴ تا ۲۷ ژانویه در کره جنوبی و ۲۴ تا ۳۰ ژانویه در چین تعطیلات سال نو بود. همزمانی شروع و گسترش ویروس کرونا در چین با این تعطیلات و سفرها به کره جنوبی در این بازه، باعث ورود کرونا به این کشور همسایه چین شد.
اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در تاریخ ۲۰ ژانویه در کره جنوبی تایید شد. این مورد، یک خانم ۳۵ سالهی چینی بود که در شهر ووهان چین (کانون شیوع اولیه ویروس) زندگی میکرد. او در روز ۱۸ ژانویه با علائم درد عضله در ووهان به دکتر مراجعه کرده اما تشخیص سرماخوردگی داده شد. این فرد روز بعد وارد فرودگاه اینچان کره شده (برای تعطیلات سال نوی کرهای) و در بررسیهای داخل فرودگاه، این شخص با تب ۳۸ درجه تشخیص داده شده و نهایتا پس از انتقال به مراکز مرتبط، ابتلای او به ویروس کرونا تایید می شود.
دومین مورد ابتلا که یک کره ای بود سه روز بعد اتفاق افتاد؛ وقتی مرد ۵۵ ساله کرهای که در شهر ووهان کار میکرد با علائم تب، برای بررسی وضعیت سلامت خود به کره جنوبی سفر کرده و ابتلای او به ویروس تایید شد.
پنج مورد اولیه همگی از شهر ووهان به کره سفر کرده بودند اما مورد ششم یکی از دوستان فرد مبتلای شماره سه بوده که در داخل کره جنوبی به ویروس مبتلا شده است.
پس از آن موارد ابتلا افزایش پیدا کرد اما روند بسیار آرامی داشت به طوری که تا تاریخ ۲ فوریه تنها ۱۲ مورد و تا تاریخ ۱۶ فوریه ۳۰ مورد مبتلا به ویروس کرونا در کره جنوبی ثبت شد بدون آنکه منجر به مرگ کسی شود، و به نظر میرسید که وضعیت کاملا تحت کنترل است.
اما بحران از روز ۱۸ ژانویه با مورد ۳۱ ام شروع شد. خانمی ۶۱ ساله، ساکن شهر دِگو، عضو فرقه ای مذهبی از کلیسا به نام شینچانچی، برای شرکت در یک تظاهرات، سفری به سئول داشته و همچنان که علائم تب از خود نشان میداده اما تمایلی به بررسی و معاینه نشان نمیدهد به این عنوان که سفری به خارج از کره نداشته است. این فرد به شهر دگو بازمیگردد. در چندین مراسم کلیسای شینچانجی شرکت میکند، همچنین در یک مراسم عروسی و نهایتا با تب شدید مجبور به مراجعه شده و ابتلای او به ویروس کرونا تایید میشود. این در حالی است که این شخص در این مدت، با هزاران نفر در مکان های مختلف بخصوص کلیسا در تماس بوده است.
پس از این مورد، تعداد مبتلایان به صورت شدیدا صعودی افزایش پیدا کرد. هشدارهای پیدرپی روی گوشی های موبایل ساکنین دگو و شهرهای اطراف از جمله بوسان (شهر محل زندگی من) ارسال شد و توصیههای مراقبتی، تعداد مبتلایان و مشصات آنها و مسیرهای رفت و آمد آنها گزارش میشد. اولین پیام برای اهالی بوسان در روز ۱۹ ژانویه ارسال شد مبنی بر اعلام ۱۹ نفر مبتلا در شهر دگو تنها یک روز پس از تایید ابتلای مورد ۳۱. دو روز بعد یعنی ۲۱ فوریه ۵۲ مورد جدید گزارش شد که همگی با مورد شماره ۳۱ در ارتباط بودند. این افزایش سریع و غیرقابل تصور باعث شد که به این خانم لقب پخشکنندهی قَدَر ویروس داده شود.
پس از تایید تعداد زیادی از موارد مرتبط با کلیسای شینچانجی در دگو، این محل بسته و ضدعفونی شد. هرچند که این فرقه طرفداران خود را در کره جنوبی دارد، اما همچنان در بین مردم عادی جایگاه مناسبی ندارد و همواره با انتقادهایی روبهرو بوده است. مساله شیوع یکباره کرونا به واسطه کلیسا خشم مردم کره جنوبی را نسبت به این کلیسا و اعضای آن بیشتر کرد.
اولین مورد مرگ با ویروس کرونا در کره جنوبی در تاریخ ۲۰ فوریه گزارش شد، در شهر چانگدو در جنوبی شهر دگو.
پیشبینی میشد که شهر بوسان به واسطه نزدیکی به شهر دگو، مقضد بعدی تایید موارد ابتلا به ویروس کرونا باشد و این اتفاق در تاریخ ۲۱ فوریه افتاد. شخصی که باز هم با کلیسای شینچانچی در ارتباط بوده است.
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا روزبهروز با شدت زیادی در کره جنوبی در حال افزایش است تا جایی که امروز، این تعداد به ۵،۱۸۶ نفر رسیده است. تعداد افراد فوتشده ۲۹ نفر و تعداد بهبودیافتهها ۳۴ نفر است.
و اما دولت کره جنوبی در این مدت چه اقداماتی را انجام داده؟
به نظر من به عنوان یک فرد خارجی ساکن کره، شاید مهمترین و تاثیرگذارترین اقدام دولت ارسال پیامهای دقیق مربوط به مشخصات افراد مبتلا شامل سن، جنسیت، منطقه سکونت، نوع و محل ابتلا و تمامی مسیرهایی که این افراد در چند روز پیش از تایید ابتلا، رفتوآمد داشتهاند است. همچنین این اطلاعات روی چندین وبسایت قرار گرفته و به صورت مرتب بهروز میشود.
پس از ثبت موارد جدید و افزایش آمار ابتلا، مکانهای عمومی از جمله کتابخانهها، باشگاههای ورزشی، آموزشگاهها و تمامی رویدادها و مراسم و نمایشگاهها تعطیل شدند. مهدکودکها و مدارس نیز که در تعطیلات زمستانی به سرمیبردند، قرار بود دوشنبه پیش یعنی ۲ مارچ سال جدید تحصیلی را آغاز کنند که ابتدا یک هفته به تعویق افتاد و اما دیروز با اعلام وزیر آموزش و پرورش، دو هفته دیگر نیز به این زمان اضافه شد. در این مدت بعضی از مدارس خصوصی، کلاسهای خود را به صورت آنلاین برگزار خواهند کرد.
و اما دانشگاهها هم که معمولا ترم بهار خود را از تاریخ ۲ مارچ و همزمان با مدارس آغاز میکنند، دو هفته دیرتر و از تاریخ ۱۶ مارچ شروع خواهند کرد.
در این بین دانشجویان ایرانی که برای ترم بهار، قصد آمدن به کره را داشتند، به دلیل کنسلشدن پروازها با مشکلات زیادی مواجه شدند. به یکی از دانشجوهای دانشگاه ملی پوکیانگ، که برای روز چهارشنبه ۲۶ فوریه با شرکت هواپیمایی قطر از ایران به مقصد بوسان پرواز داشت، یک روز پیش از سفرش اعلام شد که پرواز تهران به دوحه کنسل شده و امکان پرواز نیست. پیداکردن مسیر جایگزین چالش بزرگ این دانشجو بود تا نهایتا با پیگیری و همینطور نامه رسمی دانشگاه برای فراهمنمودن شرایط سفر هرچه سریعتر این دانشجو به کره تا تاریخ ۱۶ مارچ و کنسل شدن بورسیه تحصیلی ایشان در صورت عدم حضور، موفق به یافتن مسیری جایگزین شد.
دانشجوی دیگری که برای تعطیلات به ایران رفته بود، نیز با لغوشدن پرواز خود از مسیر قطر مواجه شده و تاریخ پرواز او به ۱۴ مارس تغییر پیدا کرد. این دانشجو همچنان نگران است که پرواز او طبق این برنامه انجام شود و بتواند خود را برای شروع کلاسها به کره برساند.
در این بین حدود ۸۰ کشور، پروازهای خود را از مبدا کره جنوبی لغو کرده اند یا شرایط خاصی را برای ورود کرهایها در نظر گرفتهاند.
کشورهایی همچون ویتنام، هنگکنگ، ژاپن و انگلیس (برای آنها که به دو شهر دگو و چانگدو سفر داشتهاند)، تایوان، هند، ترکیه و … ورود مسافرین از کره جنوبی را ممنوع اعلام کردهاند. کشورهایی همچون نیوزیلند، مالزی و لبنان نیز پس از دو هفته قرنطینه اجازهی ورود خواهند داد.
این درحالی است که آمریکا و کانادا نه تنها هنوز محدودیتی را برای مسافرین از کره در نظر نگرفتهاند، بلکه حتی بررسی و معاینه اولیه نیز برای آنها در فرودگاه صورت نمیگیرد.
در یک هفته گذشته، یک آمریکایی و یک کانادایی (از دوستان من) به کشورهایشان سفر کردهاند. بر اساس صحبتهای این دو نفر، آنها بدون هیچ مشکل و معاینهای به کشور وارد شدهاند. هرچند فرد کانادایی به صورت داوطلبانه، در حال گذراندن دو هفته قرنطینه در خانه خود در تورنتو است.
اوضاع ماسک و ژل ضدعفونیکننده
و اما در روزهای اولیه بحران در شهر دگو و پس از آن شهر بوسان، ماسک و ژل ضدعفونیکننده در داروخانهها و فروشگاهها یافت نمیشد. داروخانهها با اطلاعیههایی بر روی شیشههای خود اعلام میکردند که این اقلام موجود نیست. فروشگاههای آنلاین نیز موجودی نداشتند و یا موارد بسیار گرانقیمت باقی مانده بود. همینطور قفسههای بعضی از اقلام بخصوص رَمیان (نودل کرهای) در فروشگاهها خالی شد و حتی سفارشهای اینترنتی هم برگشت میخورد. این شرایطی است که در شهر بوسان مشاهده شده است. شنیدهها نشان میدهد شهر دگو شرایط بحرانیتری را تجربه کرده است اما سئول به نسبت این دو شهر شرایط مساعدتری دارد. البته با گذشت زمان، امکان خرید اقلام ضروری به صورت آنلاین فراهم شده و همینطور دولت تعداد محدودی ماسک را در مراکزی که از قبل اعلام کرده توضیح مینماید. برای مثال در یک مرکز، هر نفر میتواند ۵ عدد ماسک به قیمت ارزانتر (قیمت ماسک پیش از بحران و گرانشدن) دریافت کند.
چرا تعداد مبتلایان در کره جنوبی اینقدر بالاست؟
همانطور که اشاره شد، پس از چین کره جنوبی بیشترین آمار ابتلا به ویروس کرونا را دارد. اما خانم اونکیانگ جانگ، رئیس سازمان کنترل و پیشگیری از بیماریها در کره (KCDC) در تاریخ ۲۶ فوریه در سخنرانی خود اظهار کرد: تا این تاریخ کره جنوبی تعداد ۴۶ هزار نفر را معاینه کرده است. همسایه ما ژاپن، تنها ۱۸۰۰ مورد و آمریکا کمتر از ۴۲۶ نفر را. این درحالی است که در آمریکا برای معاینه و بررسی ویروس کرونا، باید ۱۶۰۰ دلار آمریکا بپردازید. در ژاپن هم بیمه، مبلغ معاینه را پوشش نمیدهد. در کره جنوبی دولت تمامی هزینههای معاینه را پوشش میدهد و اگر جواب تست شما مثبت شود، درمان و مراقبت از شما رایگان است.
دلیل اینکه تعداد بسیار زیادی از موارد مبتلا در کره جنوبی تایید شده است، با اینکه به نظر میآید که اینجا خطرناک است، در عین حال به این دلیل است که این کشور امنترین کشور است در برابر بیماریهای عفونی؟”
تا این لحظه کره جنوبی ۱۲۱،۰۳۹ نفر را مورد معاینه قرار داده است.
مبتلایان کره جنوبی مرز ۵ هزار نفر را نیز پشت سر گذاشته اند. این شرایط بحرانی باعث شد تا امروز رئیسجمهور کره جنوبی مون جهاین اعلام کند که کشور در شرایط جنگ قرار دارد و دولت ۲۵ میلیارد دلار برای مقابله با این ویروس اختصاص خواهد داد.
ایزی تز مرکز مشاوره انجام رساله دکتری و پایان نامه دکتری در ایران | برندی برتر در زمینه خدمات پایان نامه