اصطلاحات رایج در ارسال مقاله به ژورنال های بین المللی و ISI

اصطلاحات رایج در ارسال مقاله به ژورنال های بین المللی و ISI

اصطلاحات رایج در ارسال مقاله به ژورنال های بین المللی و ISI

اصطلاحات رایج در ارسال مقاله به ژورنال های بین المللی و ISI

ژورنال(Journal)

همان مجله است که ممکن است دو سالنامه، سالنامه، دو فصلنامه، فصلنامه، ماه نامه، هفته نامه باشد ولی این عبارت در بیان آکادمیک ایران بیشتر بیانگر مجلات خارجی است! به طور کلی هر چه تعداد شماره های یک ژورنال کمتر باشد شانس پذیرش مقالات کمتر می شود و بر عکس. بنابراین تنها در صورتی مقاله خود را به سالنامه یا دو سالنامه ارسال کنید که یقین داشته باشید حرفی برای عرضه دارد.

سابمیت (Submit)

یعنی شما مقاله را ارسال کردید به یک ژورنال همین! این اصطلاح خیلی نشان نمیدهد که شما مقاله نویس هستید!! هر کسی میتواند مقاله سابمیت کند مهم بقیه ماجراست! یعنی شما اگر بفرمائید من ۲۰ تا مقاله سابمیت کردم این اصلا به معنای توان بالای علمی شما نیست! این یعنی مقاله‌تون رو فرستادید همین و بس! البته اگر مقاله ای توسط استاد شما یا زیر نظر استاد شما ارسال شده باشد برای جلسه دفاع پایان نامه نمره مثبت دارد چون هیچ استادی مقاله بدون محتوا سابمیت نمی کند. فرایند سابمیت مقاله نسبت به هر ژورنال متفاوت است. مثلا الزویر از سیستم سایت خود استفاده می کند و برخی ژورنال های دیگر ایمیل را ترجیح می دهند.

منیو اسکریپت (manuscript)

 یا دست نویس همان مقاله شما است که هنوز در جایی مورد چاپ قرار نگرفته است. وقتی مقاله یا دست نویس شما مورد داوری قرار گرفته و چاپ شد می توان با آن paper  یا article  گفت.

مطب پیشنهادی :
ارجاع دهی به سبک هاروارد چیست ؟

منیو اسکریپت نامبر (manuscript NO)

 شماره دست نویس ارسالی می باشد. وقتی شما مقاله خود را به ژورنال سابمیت می کنید کدی به مقاله شما اختصاص می یابد و شما جهت پیگری های بعدی قبل از هر چیز باید این کد یا شناسنامه مقاله را گزارش کنید.

ادیتور(Editor)

 شخصی است که اداره مدیریت ژورنال را برعهده دارد. ادیتور مقالات شما را برای بررسی علمی به یک، دو، سه چهار نفر که پتانسیل بررسی مقاله شما را دارند (و اصطلاحا داور گفته میشود) ارسال میکند و از آنها میخواهد که نظرشان را درباره مقاله شما بگویند.

ویت ادیتور (With Editor)

یعنی مقاله شما رسیده است به دست ادیتور و ادیتور دارد به دنبال شخصی یا کسانی (همون یک، دو، سه نفر) میگردد که قبول کنند مقاله شما رو داوری کنند.

 

آندر ریویوو (Under Review)

یعنی مقاله شما الان زیر دست داورهاست و آنها دارند واسه شما یه آشی میپزن!

 ریفرینگ یا ریفرکردن (Refereeing)

یعنی همان داوری کردن. در این مرحله مقاله شما توسط داور (referee) یا داوران مورد داوری قرار می گیرد. این اصطلاح در برخی از ژورنال ها معادل همان  Review یا بررسی کردن است.

ریوایز (Revise)

این اصطلاح بر دونوع است! مینور ریوایز (Minor Revise) و ماژور ریوایز  (Major Revise)  همانطور که از اسم ها مشخص است مینور یعنی زیاد ایراد نگرفتن از مقاله‌ و ماژور یعنی زیاد ایراد گرفتن!  در ماژور ریوایز یا اصلاحات اساسی ممکن است مقاله شما بعد از اصلاحات مجددا به داور جهت تایید اصلاحات صورت گرفته ارسال گردد. ولی در مینور ریوایز معمولا اصلاحات توسط مدیر یا کارشناس اجرایی مورد بررسی قرار می گیرد بنابراین همیشه و حتما بخش های اصلاح شده را با رنگ دیگر مشخص سازید.

مطب پیشنهادی :
چگونه مقاله کوتاه بنویسم

ریسابمیت (Resubmit)

این در واقع همان ریواز است ولی مقاله شما خیلی وحشتناک ایراد داشته!!! با این تفاوت که وقتی شما مقاله تون ریواز میخورد (حالا چه مینور و چه ماژور) بعد از اینکه شما ایرادات رو رفع کردید دیگر مقاله شما برای داوری مجدد ارسال نمیشود اما وقتی که مقاله شما رسابمیت میخورد متاسفانه شما باید ایرادات رو رفع کنید و مقاله رو دوباره بفرستید و این یعنی اینکه مقاله شما بار دیگر باید کاملا  و دقیق داوری بشود. البته معمولا داور میگویند شما میتوانید این مقاله رو دوباره برای خودمان رسابمیت کنید اما میتونید برای ژورنالهای دیگه هم بفرستید (میل خودتون).

اکسپت (Accept)

مبارکه دیگه مقاله تون پذیرفته شده، البته کار شما اینجا تمام نمی شود ممکن است ژورنال پاراف (proof)   مقاله را از شما بخواهد یعنی بعد از قالب بندی و قبل از چاپ جهت تایید نهایی مشخصات ، مقاله به شما مجددا توسط ژورنال ارسال می گردد.

ریجکت (Reject)

ناراحت نباشید میفرستید برای یه ژورنال دیگر!! البته این بدین معنا نیست که مقاله شما سطح علمی قابل قبولی ندارد و ممکن است به دلیلهای دیگه ای باشد برای مثال ممکن است شما مقاله برای ژورنال مناسبی نفرستادید. قبل از ارسال مقاله حتما بخش scope  مجله را مطالعه فرمایید و در صورتی مقاله خود را به آن ژورنال ارسال فرمایید که متناسب با اهداف و قلمرو مجله باشد. این قسمت بحث زیاد داره و انتخاب مجلات مناسب برای مقالات بسیار تخصصی و حتی یک هنر است و متاسفانه حتی بسیاری از اساتید به این هنر مسلط نیستند. جهت راهنمایی در خصوص ژورنال ها، ایمپکت فاکتور آن ها و اعتبار هر یک می توانید از بخش زیر نظرات خود را برای ما ارسال کنید تا نتایج در همین جا به شما اطلاع داده شود. به در خواست شما در عرض چند روز پاسخ داده خواهد شد.

مطب پیشنهادی :
شاخص SJR چیست ؟

ایزی تز برندی متفاوت با خدماتی متمایز در زمینه پایان نامه مشاوره پایان نامه دکتری و …

با همکاری آسان مقاله برند اول مشاوره مقاله در ایران

انجام پایان نامه ارشد : 09199631325

انجام پایان نامه دکتری : 09199631325

اکسپت مقاله علمی پژوهشی : 09353132500

ارسال دیدگاه

ایمیل خود را وارد کنید