انجام رساله دکتری کامپیوتر یکی از اصلیترین دغدغههای دانشجویان رشته مذکور میباشد. درواقع مهمترین بخش مقطع تحصیلی دکتری، ارائه و انجام رساله دکتری است؛ چرا که بدون ارائه رساله مذکور امکان فارغالتحصیلی وجود نخواهد داشت. فرآیند تکمیل و انجام رساله دکتری در کلیه رشتهها به یک شکل بوده و تنها تفاوت آنها در نوع مطالعه و روشهای تحقیق است. به عنوان مثال مهمترین بخش انجام رساله دکتری در رشتههایی ازجمله زیستشناسی، شیمی، بیوشیمی و…، کارهای آزمایشگاهی است. در این راهنما قصد داریم با مراحل انجام رساله دکترا کامپیوتر به طور مختصر آشنا شویم؛ پیشنهاد میشود تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
انجام رساله دکتری کامپیوتر: انتخاب موضوع
هنگام انتخاب موضوع برای رساله دکتری ۳ گام اصلی وجود دارد که هر دانشجو میبایست آنها را مدنظر داشته باشد:
- گام اول: انتخاب حیطه موردعلاقه و مرتبط با رشته کامپیوتر
- گام دوم: مطالعه و پژوهش به منظور جمعآوری اطلاعات مرتبط با حیطه انتخابی
- گام سوم: شناسایی و تسلط بر جنبههای مختلف حیطه مذکور و انتخاب موضوع
ارائه پروپوزال یا طرح پیشنهادی
یکی از مهمترین مراحل شروع انجام رساله دکتری کامپیوتر، ارائه پروپوزال یا طرح پیشنهادی از موضوع به شورای پژوهشی دانشکده و سپس دانشگاه میباشد. ارائه طرحی کلی از رساله بسیار حائز اهمیت است و رعایت اصول نوشتار آن تعیینکننده پذیرش یا عدم پذیرش شورای پژوهشی میباشد.
بخشهای مختلف انجام رساله دکتری کامپیوتر
فصل اول
- مقدمه: بیان کلیات پژوهش
- شرح مسئله: بیان مشکل و ارائه آنها به صورت سوال کلیدی
- ضرورت انجام تحقیق: اهمیت انجام تحقیق
- اهداف پژوهش: آن چیزی که تحقیق به منظور رسیدن به آن انجام شده است.
- فرضیهها و سوالات تحقیق: مسیری برای اجرای پژوهش
- پیشفرضها
- تعریف عملیاتی واژههای تحقیق
فصل دوم
- ادبیات و پیشینه پژوهش:
- معرفی محتوای فصل
- مبانی نظری
- پیشینه پژوهش
- مطالعه موردی
فصل سوم
- روششناسی پژوهش:
- معرفی محتوای فصل، بیان روش و طرح کلی پژوهش و معرفی جامعه آماری
- بیان تعداد نمونه و روش نمونهگیری
- تعریف شاخصهای تغییرپذیر
- معرفی ابزار اندازهگیری
- شیوه جمعآوری اطلاعات
- معرفی روشهای آماری
فصل چهارم
- تجزیه و تحلیل یافتههای تحقیق
- معرفی محتوای فصل، توصیف دادهها و طرح سوالات
فصل پنجم
- بحث و نتیجهگیری
- معرفی محتوای فصل، خلاصه سه فصل تحقیق، خلاصه فصل چهارم (یافتهها) و مقایسه تحقیقات و نتایج موافق و مخالف با نتایج حاصل از یافتهها
- نتیجهگیری
- محدودیتهای تحقیق
- پیشنهادات برخاسته از پژوهش
- ارائه پیشنهاداتی به سایر محققین
نکاتی درباره انجام رساله دکتری کامپیوتر
از آنجایی که انجام پایان نامه دکتری کامپیوتر یک پژوهش بزرگ و جامع است که توسط دانشجوی دکتری کامپیوتر تحت نظر استاد راهنما و استاد دیگری به نام استاد مشاور انجام میشود، صرف زمان و تمرکز کافی برای انجام آن یک امر بسیار مهم است.
همانطور که پیشتر ذکر شد، انجام پایان نامه دکترا کامپیوتر مستلزم صرف دقت و زمان کافی است؛ چرا که موضوع رساله، فرآیند انجام و روشهای بهکار گرفته شده و همچنین مقاله چاپ شده حاصل از آن دارای ارزش و اعتبار زیادی بوده و در موفقیت آینده دانشجو تأثیر بهسزایی دارد.
مراحل انجام رساله دکتری رشته کامپیوتر و نگارش آن در دانشگاههای مختلف وزارت علوم و تحقیقات و وزارت بهداشت و درمان دارای تفاوتهای جزئی میباشند؛ اما به صورت کلی از ۵ فصل تشکیل شدهاند.
اهمیت مراجعه به معتبرترین مرکز مشاوره پایاننامهنویسی
پیشنهاد میشود برای جلوگیری از بروز هرگونه خطا و مشکل با یک مجموعه معتبر نگارش و مشاوره پایاننامه و رساله دکتری مشورت کرده و بعد اقدام به نگارش پایاننامه نمائید. همانطور که ذکر شد؛ رساله دکتری میتواند در موفقیتهای آتی شما تأثیر مثبتی داشته باشد؛ از این رو مراجعه به بهترین مرکز نگارش پایاننامه و رساله و تحویل آن با بهترین کیفیت قابل تأمل است.
سخن پایانی
در این راهنما به طور خیلی مختصر با مراحل انجام رساله دکتری کامپیوتر آشنا شدیم. ارائه رساله و پایاننامه جزو اصلیترین دغدغههای دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا میباشد؛ از این رو برای ارائه بهترین و باکیفیتترین رساله دکتری کامپیوتر لازم است با مراحل نگارش آن و ساختار رساله آشنا شوید. کمک گرفتن از مراجع معتبر به منظور مشاوره و یادگیری مراحل نگارش رساله دکتری میتواند بسیار کمککننده باشد. اگر دانشجوی مقطع دکترای کامپیوتر هستید، توصیه میشود به تحقیق و مطالعه ساختار پایاننامهنویسی دکتری اهمیت دهید تا نتیجه نهایی رساله دکتری، قابل قبول شما و جامعه علمی باشد.
گروه متخصصان ایزی تز :
( اکسپت مقاله )
مشاوره انجام رساله دکترا و انجام رساله دکتری
مشاوره انجام پایان نامه دکترا و انجام پایان نامه دکتری